OM OSS


Lin från naturen till din Lya.


Vi bryr oss om planeten, om att stänga den
ohållbara cirkeln för att skydda liv och miljö. 


Lya Lin är ett företag som tillverkar och säljer vackra linneprodukter som tillverkats i Europa på ett hållbart sätt. Vår filosofi kan vi beskriva som humanistisk, ekologisk och kvalitet. – Där människor har behandlats rätt, så lite klimatförstörelse som möjligt och en produkt som du kan leva med länge. Kvalitet handlar om att ett ting ska kännas bra mot både huden och i hjärtat. Så att du kan investera i hemtextilier med ett gott samvete.
 


Filosofi och Bakgrund


Sanna Eriksson startade Lya Lin 2019, efter flera års yrkeserfarenhet som mode och textil designer. 2014 fick hon ta emot det prestige fyllda priset “Swiss cross textile award” för mest innovativa textil kollektion. 2015 hade hon ett samarbeten med EXPO och Coca-Colas & Will.I.Ams lansering av textiler tillverkade av 100% plastflaskor. Samt samarbeten med läder mässan Linea Pelle och framtagning av accessoarer för Jo Malone.  
Prispengarna investeras idag i Lya Lin, för att bygga upp ett textil varumärke, som är: Prisvärt, miljövänligt och hållbart. Målen med Lya Lin är att fylla kraven som vi själva har kring produkter som vi eftersöker på marknaden. 

TIDIGARE PRESS & SAMMARBETEN
Vi omfamnar oss av textilier varje dag, både när vi sover och är vakna.
Därför är det viktigt att välja ekologiskt odlat.

  


Certifierad produktion. Så att vi alla kan sova gott.Textilindustrin är uppbyggd till ett slit och släng samhälle, där man inte alltid prioriterar hållbart och ekologiskt odlat. Ett vanligt problem är att konsumenterna inte får reda på hur produkts kedjan ser ut för ett visst varumärke, innan dom väljer att shoppa från det. Produktionen av textilier bidrar till betydande miljöproblem, framförallt genom vattenförorening och utsläpp av klimatpåverkande gaser. Därtill kommer de kemikalier som används för odling, rening och färgning av tygerna. Detta är konsekvenser som förstör jordbruksmarker,  förorenar grundvatten och förgiftning av både människor och miljö som följd. Det är mest av alla industrier.

 Vårt mål är att producera ekologiska produkter och även förbättra konsumenternas förståelse för att alltid handla certifierade produkter som har framtagits på bästa möjliga sätt. 

sanna eriksson lya lin

Lin från naturen till din Lya.


På Lya Lin brinner vi för kreativitet och hållbarhet. 
Vi handlar vårt lin från småskaliga odlingar i Baltikum, hos linodlare som är OEKO-Tex certifierade. Det är en kravmärkning där bönderna odlar ekologiskt, använt utsläppsreducerande processer och utan farliga kemiska medel som är farligt för hälsan. Även vatten-besparande teknologier för att linet ska odlas på ett snällare sätt mot miljön. 

 Vi säljer inte bara textilier, utan ett synsätt till hållbar inredning, och egentligen till hela livet i stort.
 


Att stänga den ohållbara cirkeln för att skydda både människa och miljö.Efter fem års erfarenhet av att arbeta som textil och mode designer, besökt fabriker runt om i världen. Så har jag sett att mycket av det som producerat, produceras på en nivå enbart för att sälja och utan tanke kring miljön. På Lya Lin att vi otroligt fokuserade på att inte massproducera och att ha kontroll över vår produktions kedja.  Alla produkter vi tillverkar ska ha en lång livs- cykel och människorna som arbetar med produkterna ska behandlas på ett schysst sätt. Det gäller bönderna som odlar linet och sömmerskorna både i Baltikum och i Norrköping som syr de sista detaljerna på linneprodukterna.   

Vår mål med Lya Lin är att vi vill skapa en relation till alla våra medarbetar och framför allt våra kunder. Vill vill uppmana att konsumera mindre och välja en högre kvalitet. På så vis minska på nutidens extrema konsumtionssamhälle där vi köper och slänger i en omoralisk takt. Och vi kan alla sova lite godare om natten. 

Lin från naturen till din Lya.


ekologiska linneservetter

Därför ska du välja linnetyg.

  • Lin är en natufiber- ett levande material. 
  • Grundfibrerna har en mycket hög andningsförmåga pågrund av dess ihåliga grund kärna. När du sover på lin så blir det en annan luft cirkulation än när du sover på bomull.
  • Materialet kan även temperaturs reagera sig efter dess omgivning, när du är kylig-värmer det dig, när du är varm-svalkar det dig. 
  • Även är lin anti-bakterialla och hypo-allergeniska egenskaper. Vilket förhindrar utvecklingen av bakterier. 
  • Dessutom krävs det enbart en fjärdedel vatten för odling som för produktionen av bomull.


Hoppas du kommer kunna sova gott i våra ekologiska sängkläder och inreda lyan med hemtextilier från Lya Lin.